Бердичів

міська рада

Випуск художньої школи відбувся у Бердичеві

У 1979 році відкрилася Бердичівська художня школа, яка сьогодні є справжньою кузнею талантів та за роки існування дала путівку у життя багатьом талановитим митцям, випустивши більше 2000 учнів. Серед них – професійні майстри пензля, дизайнери, модельєри одягу, архітектори, які працюють в Україні й за кордоном. Школа з’явилася завдяки зусиллям Миколи Яцюка, який і став її першим директором. А сьогодні він (уже будучи Почесним громадянином міста Бердичева) у якості вчителя та класного керівника разом з колегою Валентином Кривінським, випускає у світ чергову партію учнів, які закінчили навчання у Бердичівській художній школі.

Традиційно випуск Бердичівської художньої школи проходить у Музеї історії Бердичева, тут же влаштовано виставку робіт юних талантів. Директор музею Павло Скавронський наголошує: виставка буде працювати протягом місяця, тож кожен бажаючий може прийти і оцінити мистецький рівень бердичівської молоді. Привітати випускників прийшла ї їх колега Ольга Лакізюк. Дівчина закінчила художню школу сім років тому, зараз закінчує магістратуру у Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова. Ольга працює тату-майстром у Бердичеві і каже, що на вибір професії сильний вплив мало навчання у художній школі. Зараз це сильно допомагає їй у роботі. Вона закликала випускників продовжувати вчитися далі, вдосконалювати свою майстерність та впевнено йти до успіху.

Щирі слова зичить випускникам та їх батькам директор Бердичівської художньої школи Ірина Ніколайчук, бажаючи успіхів і подальших творчих злетів. Нині випускається 31 учень, яким доводилося навчатися у непростих умовах карантинних обмежень. А це означало, що дітям більше потрібно було працювати самостійно. І всі вони блискуче впоралися з завданням, продемонструвавши зібраність, талановитість і неабиякий хист до мистецтва. Ірина Ніколайчук особливо відзначила цьогорічну випускницю Хмельницьку Єлизавету, яка закінчувала школу екстерном та попри це, має гарні результати і навіть влаштувала у музеї свою персональну виставку.

За наполегливість у навчанні і відданість образотворчому мистецтву Грамотою нагороджено Олександру Винниченко, Алісу Олійник, Юлію Стеблецову та Єлизавету Хмельницьку, напутні слова сказав своїх учням Микола Яцюк, привітавши з подоланням першої сходинки мистецтва і побажавши не опускати високу планку Бердичівської художньої школи. Звісно, не всі випускники художньої школи стануть відомими скульптурами чи художниками. Однак на його думку, чим би не займалася людина у житті, яку б професію не обрала – все одно у неї залишиться час для мистецтва. Тож він порадив ніколи не закидати свій талант, а продовжувати удосконалювати його.