Бердичів

міська рада

Вперше в історії легкоатлетичного Бердичева здобуто чемпіонство України на 200-метрівці

В історію Бердичева спортивного увійде поїздка юних бердичівських бігунів на чемпіонат України з легкої атлетики. Першість проходила 03-05 червня в Івано-Франківську, участь у ній брали спортсмени 2006 р. н. і молодші.

До збірної Житомирщини, яка складалася з понад 50 легкоатлетів, увійшли троє бердичівлян-вихованців тренера-викладача Юрія Кузика – Аліна Розовенко, Даніїл Маркевич та Олександр Волобуєв. Аліна й Даніїл взяли участь у спринтерських забігах на 100 м та 200 м, окрім того на них чекали естафети 100 м + 200 м + 300 м + 400 м. Щодо Олександра, то він виступав на дистанціях 200 м та 400 м.

Свою 200-метрівку Аліна Розовенко подолала з відмінним результатом 25,51 сек., що дозволило їй зійти на першу сходинку п’єдесталу пошани у званні чемпіонки України. Як відзначає Юрій Кузик, «золото» на цій дистанції було здобуто вперше за всю легкоатлетичну історію Бердичева.

Нагородами завершився виступ Аліни та Даніїла і в естафетному бігу. У складі, відповідно, дівочої та юнацької збірних Житомирщини вони стали срібними призерами чемпіонату.  

Останні новини