Бердичів

міська рада

Відбулася перша ознайомлювальна зустріч членів новоствореної Громадської ради

У приміщенні міськвиконкому першу ознайомлювальну зустріч провели члени новоствореної Громадської ради при Бердичівському міському голові.

Громадська рада була створена розпорядженням міського голови Сергія Орлюка з метою участі громадян у вирішенні питань місцевого значення, здійснення громадського контролю за діяльністю виконавчих органів міської ради, налагодження ефективної взаємодії цих органів із громадськістю, врахування громадської думки під час виконавчим комітетом функцій і повноважень місцевого самоврядування.

До основних завдань цього консультативно-дорадчого органу входять: створення умов для реалізації мешканцями міської територіальної громади конституційного права на участь в управлінні справами на місцевому рівні; сприяння врахуванню органами місцевого самоврядування суспільної думки під час формування та реалізації місцевої політики.

Наразі своє бажання представляти інтереси громади у Громадській раді при Бердичівському міському голові виказали 16 громадських організацій. Спектр їхньої діяльності достатньо широкий: це і учасники бойових дій на сході України, і журналісти, і організації, в яких опікуються дітьми, у т. ч. з особливими потребами, організації молодіжного, антикорупційного, спортивного спрямування тощо.

Під час першої зустрічі члени ради, з-поміж іншого, озвучили бачення подальшої роботи органу та кожен свою місію у ньому. Їхнім першим завданням стане внесення пропозицій та зауважень до запропонованого Положення про Громадському раду.

Наступне зібрання громадські активісти домовилися провести у середу 09 червня, о 17:00.