Бердичів

міська рада

В Бердичеві відбувся масовий велопарад CYCLING CHALLENGE

Велосипедний рух стрімко набирає обертів в Україні як екологічно чистий та безпечний вид транспорту. Дедалі більше людей влаштовують родинні велосипедні подорожі на вихідних та купують собі двоколісні транспортні засоби.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня велосипедиста, завдяки ініціативі громадської організації «Велоклуб ZIG-ZAG» у Бердичеві в неділю, 6 червня провели велодень під назвою «CYCLING CHALLENGE» з нагоди відзначення Дня велосипедиста.

Стартував велопробіг від Центральної площі і не дивлячись на вихідний, зібрав більше сімдесяти велосипедистів. Багато хто приїхав разом з дітьми. Доєднався до заходу разом з родиною і Бердичівський міський голова Сергій Орлюк.

«Маємо приділяти більше уваги розвитку велосипедного спорту в Бердичеві. Така кількість учасників свідчить про те, що в нашому місті є багато прихильників велоруху. Неодноразово мав зустріч з представниками «Велоклубу ZIG-ZAG», щоб вони виклали своє бачення, як можна допомогти  у розвитку велоспорту та велоруху в Бердичеві. Маємо спільні напрацювання, над реалізацією яких, сподіваюся, невдовзі почнемо працювати» – розповідає Сергій Орлюк.

Учасники велопараду стартували на площі Центральній по маршруту  пл. Центральна – пл. Соборна – вул. Чуднівська – вул. Вінницька – вул. Данилівська – пл. Центральна). Супроводжували колону велосипедистів два екіпажі патрульної служби поліції.