Бердичів

міська рада

Грандіозне свято для дітей у таборі «Соколятко»

Цими вихідними на базі комунального підприємства “Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку “Соколятко” (с. Скраглівка) відбувся грандіозний захід з нагоди відзначення 10-річчя заснування та початку роботи Комунальної установи “Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю”, який надає допомогу дітям з вадами здоров’я. Сьогодні тут працює 15 фахівців, серед яких практичні психологи,  дефектологи, логопеди, спеціалісти по фізичній реабілітації, сенсорні педагоги вихователі, практичні психологи та інші фахівці. 

Нагадаємо, що повноваження Центру були розширені відповідним рішенням Бердичівської міської ради №174 від 13.04.2021 року, згідно якого, введено надання нової соціальної послуги «денний догляд» для дітей з інвалідністю (для соціалізації батьків, щоб у них була можливість приділити час собі або відновитися на роботі). Це дало можливість дітям, які перебувають на денному догляді, отримувати всі необхідні реабілітаційні послуги. Раніше цю послугу надавала громадська організація «Насіння Надії», під керівництвом Анастасії Вігінської, та за ініціативи міської влади Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю став у Бердичівській міській територіальній громаді єдиною базою для реабілітації дітей з інвалідністю.

Втім повернемося до свята, яке організували для дітей директор Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Тетяна Осадчук та Анастасія Вігінська. Величезна територія табору «Соколяко» була розбита на локації, де кожен міг знайти заняття собі до вподоби. Допомогли у цьому Центр позашкільної освіти ім. Разумкова, Бібліотечна система – молодіжний центр”М-Формація”, музична та художня школи, Бердичівський фаховий педагогічний коледж, Ігрова студія “Лолі Попс” та інші.

Справжньою родзинкою заходу став приїзд учасника шоу «Майстер-Шеф» 6-го сезону, спортивного кухара Олега Ковальчука, який провів для дітей майстер-клас по приготуванню смачних страв, які потім міг покуштувати кожен бажаючий. На цій локації протягом цілого дня було людно і гамірно, а від охочих дізнатися кулінарні тонкощі не було відбою.

Свято відвідав Бердичівський міський голова Сергій Орлюк і депутат Житомирської обласної ради Алла Мусевич, яка нагородила працівників Центру грамотами Житомирської обласної ради. Під час урочистої частини заходу, міський голова привітав “Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю” з першою вагомою датою, зауваживши що 10 років діяльності для будь-якої організації – це дуже багато. Він висловив готовність допомагати і підтримувати такий важливий напрям діяльності, як  реабілітація дітей з інвалідністю. Зауваживши, що попереду багато роботи та нових спільних проєктів.

У свою чергу директор Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Тетяна Осадчук подякувала Сергію Орлюк за підтримку протягом усіх цих років, спочатку, як депутата міської, а потім і Житомирської обласної ради та вручила йому Подяку. Вона подякувала депутатам Бердичівської міської ради за постійну підтримку та надану благодійну допомогу. Також Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю дякує чудовим спонсорам та помічникам, завдяки яким свято відбулося. Це ТОВ “М’ЯСОВИТА”, ТОВ “Пивзавод”, ТОВ “Хлібозавод”, Мережа пекарень “Їжак”, Релігійна церква “СІЛОАМ”, Релігійна громада “Церква Різдва Христового”, Релігійна громада “Вартімей”, Церква “Спасенье Божье” і молодіжний клуб” JS house”, приватні перевізники, ЦПО імені О.Разумкова, Міський палац культури ім. О.Шабельника, Бердичівський фаховий педагогічний коледж, Бібліотечна система – молодіжний центр”М-Формація”, Музична школа, Художня школа, Ігрова студія “Лолі Попс”, ТОВ “Транзит – С”, Фітнес клуб “FitCurves” та іншим, хто долучився до організації заходу.