Бердичів

міська рада

У Бердичівській міській лікарні відбулася церемонія відкриття оновленого приймального відділення

Останні кілька років бердичівські лікарі, як і медики у всьому світі, вимушені працювати у непростих умовам пандемії коронавірусу. Яка змусила звернути увагу на багатостраждальну сферу охорони здоров’я, що знаходилася в Україні у критичному стані. Застаріле обладнання,  низькі заробітні плати, відсутність ремонту у приміщеннях – це те, що сьогодні намагаються викорінити з медичних закладів. Зробивши їх сучасними та комфортними для пацієнтів.

У п’ятницю, 11 червня відбулося урочисте відкриття оновленого приймального відділення Бердичівської міської лікарні, на реконструкцію якого було витрачено близько 25 млн. гривень. Роботи проводились за рахунок державного бюджету у рамках проєкту «Велике будівництво» при співфінансуванні з міського бюджету. Приймальне відділення зроблене за європейськими стандартами та оснащене сучасними меблями та медичним обладнаннями, у тому числі – апаратом УЗІ і томографом вартістю близько 13 млн. гривень. Доступність відділення забезпечена завдяки встановленню пандуса з поручнями.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, депутат Верховної ради України Богдани Кицак та інші. Міський голова висловив подяку бердичівським медичним працівникам за їх мужність та героїзм у протистоянні епідемії коронавірусу, який інколи забирав життя і їх колег. Сергій Орлюк заявив, що він задоволений тим справді європейським рівнем приймального відділення, яке забезпечене усім для надання медичної допомоги пацієнтам. З вітальними словами виступили і інші гості.

«Це приймальне відділення – черговий зразок того, який вигляд повинні мати всі медичні заклади на Житомирщині. Хочу, щоб цей новий формат відділень став для нас нормою. Адже наше завдання – забезпечити пацієнтові обстеження, діагностику і лікування в одному місці й на найвищому рівні. В екстрених ситуаціях такий комплексний підхід економитиме дорогоцінний час для порятунку життів» – заявив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та додав, що відкриття нового приймального відділення є результатом синергії держави, міської влади та обласної адміністрації .

У свою чергу народний депутат України Богдан Кицак висловив впевненість, що бердичівляни повинні отримувати якісні медичні послуги на сучасному обладнані та бачити привітний, усміхнений медперсонал у своєму рідному місті, а не їхати для отримання якісної медичної допомоги в Житомир, Київ чи за кордон. Також він додав, що реконструкція приймального відділення – це лише перший крок, і зараз визначається наступне відділення Бердичівської міської лікарні для його подальшої реконструкції та забезпечення усім необхідним обладнанням. 

Після традиційної церемонії перерізання святкової стрічки, очільник міста разом з почесними гостями, у супроводі головного лікаря Бердичівської міської лікарні та спільно з медичним персоналом мали можливість оглянути приймальне відділення, ознайомитись з обладнанням та алгоритмом роботи.