Бердичів

міська рада

У День скорботи у Бердичеві вшанували пам’ять жертв війни

22 червня, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, голова Бердичівської міської територіальної громади Сергій Орлюк та громадськість міста поклали квіти до Меморіалу «Слава Героям!»

Рівно 80 років тому розпочалася німецько-радянська війна. Їй судилося стати чи не найкривавішою складовою 2-ї Світової – з небаченою жорстокістю, мільйонними жертвами, масштабними руйнуваннями, депортаціями тощо. За оцінками істориків, ця війна коштувала життя кожному п’ятому українцеві.

Скільки страшних війн, що їх пережило людство, стерто з масової пам’яті, ставши об’єктом вивчення виключно фахівців з історії… За переконанням Сергія Орлюка, сучасні українці мають всі засоби та можливості, аби зберегти все, що знають і пам’ятають про війну з нацистами. Зберегти, аби передати наступним поколінням, а ті, у свою чергу, тим, хто житиме після них. Передати про страшну рану, отриману Україною у 40-х роках ХХ сторіччя, про безприкладний героїзм її людей, про шалений спротив ворогу, про звитягу відбудовників мирного життя. Житиме пам’ять – житиме країна.