Бердичів

міська рада

Бердичівська громада сприятиме у проведенні Урочистостей Матері Божої Святого Скапулярія

IMG_20210715_100255

Проєкт рішення про сприяння римсько-католицькій парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії у проведенні Урочистостей Матері Божої Святого Скапулярія озвучила на засіданні виконавчого комітету заступниця міського голови Олена Петрівська. Цьогоріч організатори урочистостей та прочани, котрі відвідають Всеукраїнський Санктуарій, відзначатимуть 265-ту річницю від Дня першої коронації ікони Матері Божої Бердичівської.

Згідно проєкту рішення, за безпеку життєдіяльності учасників, дотримання діючих карантинних вимог та повне виконання визначених фахівцями заходів відповідатимуть організатори – керівники парафії. Із метою належного проведення урочистостей та задля безпеки людей вони мають укласти відповідні угоди з поліцією, рятувальниками та місцевим РЕМ.

Щодо сприяння громади, то у виконавчому комітеті вже розподілили, хто з місцевих служб за що відповідатиме. Так, зокрема, буде забезпечено та проконтрольовано прибирання і вчасне вивезення сміття з площі Соборної та прилеглих вулиць. Відповідальним за освітлення поставлено завдання забезпечити його безперебійність в ніч з 17 на 18 липня. Так само у місті подбають про безперебійне водопостачання. З керівництвом парафії буде узгоджено розташування й охорону біотуалетів.

Поліціянти відповідатимуть за правопорядок, а також за перекриття вулиць і дотримання змін у русі транспорту (детальну інформацію про зміни оприлюднено на Офіційному сайті Бердичівської міської ради).