Бердичів

міська рада

Бердичів-Ченстохова: від спільних свят до спільних проєктів

IMG_20210715_150522

Візит делегації з польського Ченстохова до Бердичева наприкінці червня, під час якого гості взяли участь у святкуваннях Дня міста та Днів польської культури, а також ознайомилися з Бердичевом, матиме гарне продовження. Про це стало відомо під час наради у Бердичівського міського голови Сергія Орлюка за участі заступниці міського голови Олени Петрівської, начальниці управління освіти і науки Валентини Адаменко, депутата міської ради Василя Толочка та директорки 15-го ліцею Ванди Івасюк.

У своєму листі заступник Президента Ченстохова Річард Стефаняк, з-поміж іншого, повідомив, що найближчим часом готуватиме офіційний документ про співпрацю між Ченстохова та Бердичевом. Такий документ, припустив, можна буде підписати у другій половині квітня-першій половині травня 2022 року – під час візиту до Ченстохова бердичівської делегації.  

Співпрацю, як і обговорювали у Бердичеві, починатимуть з освіти. Під співпрацею обидві сторони розуміють обмін досвідом та наробками між школами та вчителями обох міст, організацію спільних конференцій, молодіжні обміни, освітні проєкти.

За планом, Бердичів у цих контактах представлятиме міський ліцей № 15 та один із дитячих садочків. Вже відомі їхні партнери з боку Ченстохова. Восени пан Річард планує знову відвідати Бердичів – цього разу з директорами визначених шкіл та дитсадків. Можливо, тоді буде підписано угоду про співпрацю між освітянськими закладами. Також у планах запросити на кілька днів до Ченстохова делегацію з 15-го ліцею.  

І у Ченстохова, і у Бердичеві вірять у те, що зовсім скоро дружба та співробітництво між двома містами обернеться успішними спільними проєктами.