Бердичів

міська рада

Своєю відсутністю у сесійній залі частина бердичівських депутатів залишила без земельної ділянки учасника АТО

IMG_20210707_141925

Безпрецедентний випадок стався на 9-й сесії Бердичівської міської ради: через відсутність у сесійній залі цілого ряду народних обранців без земельної ділянки фактично опинився учасник АТО.

По закінченні півгодинної перерви частина депутатських крісел у залі залишилася порожньою – до подальшої роботи група місцевих парламентаріїв так і не приступила. Ті з депутатів, котрі залишилися працювати, продовжили розглядати питання, що увійшли до Порядку денного сесії.

Одним із винесених на розгляд проєктів рішень став проєкт про передачу у власність земельних ділянок для будівництва та обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд учасникам АТО. Згідно нього, земельну ділянку мав безоплатно отримати бердичівлянин-захисник України.

Депутати проголосували за даний проєкт, а після цього взяв слово Віталій Березовенко, котрий інформував присутніх, мовляв, починаючи з 27 травня у зв’язку із набуттям чинності нового земельного законодавства для прийняття подібних рішень потрібно не менш, як 2/3 голосів від загального складу ради. У залі такої кількості не набралося…

Проголосувати він та його колеги були зобов’язані, аби не порушувати терміни розгляду документу, пояснив Віталій Березовенко, але саме рішення при цьому вважається неприйнятим. Як і кілька інших рішень аналогічного характеру, що вже не пов’язані з атовцями, але пов’язані з незабудованою землею. Імовірніше за все, ці проєкти вдруге розглянуть на наступній сесії.

Із бланком поіменного голосування можна ознайомитися нижче.