Бердичів

міська рада

Тариф на перевезення громадським транспортом став предметом обговорення членами Громадської ради

IMG_20210716_170455

П’ять питань плюс «Різне» розглянули на черговому засіданні члени Громадської ради при Бердичівському міському голові. Зокрема, було затверджено план роботи ради на ІІІ квартал 2021 року. Активісти внесли зміни до Положення про Громадську раду, затвердили склад комітетів, що діятимуть при ній, Положення про дані комітети та обрали керівників.

Загалом, при Громадській раді створено 4 комітети:

  • З питань соціально-економічного розвитку, земельних відносин, розвитку підприємництва, екології та комунальної власності (голова – Віктор Лащук);
  • З питань ЖКГ, будівництва, та благоустрою (голова – Володимир Осипенко);
  • З гуманітарних, соціальних питань та охорони здоров’я (голова – Костянтин Гінгуляк);
  • З питань законності, правопорядку та взаємодії з учасниками АТО/ООС і членами сімей загиблих учасників АТО/ООС (голова – Вадим Шимко).

Жвавою та активною виявилася дискусія у «Різному». Стосувалася вона тарифу на перевезення у громадському транспорті і проходила за участі перевізників. Останні наполягають на підвищенні ціни за проїзд у маршрутках, мотивуючи це неодноразовим зростанням, починаючи з 2017 року, цін на газ, гуму, матеріали тощо. На фірмах спостерігається занепад, констатують, водії розраховуються з роботи, а тими, котрі залишаються, керувати все важче. З існуючим тарифом, заявляють перевізники, громадський транспорт може взагалі припинити роботу. Зрозуміло, що та вартість, про яку можна говорити, – 10-11 грн., але вони згодні і на 8 грн. Тариф має бути піднято «ще вчора». 

Плачевний стан більшості маршруток, недотримання водіями санітарно-гігієнічних норм і графіків руху – так відгукуються про поїздки у бердичівських маршрутках члени Громадської ради. Можливо, населення і з розумінням поставилося б до ціни, скажімо, у 8 грн., але воно має бачити якісь зміни.

Назвати міста, аналогічні Бердичеву, в яких проїзд коштує 10-11 грн., настійливо попросив перевізників міський голова Сергій Орлюк. Він не вимагав багато, нагадав: фірми, що займаються перевезеннями, стовідсотково повинні були облаштувати транспорт GPS-трекерами, аби мешканці могли відслідковувати місцезнаходження потрібних їм маршруток у режимі реального часу. На момент засідання Громадської ради з’ясувалося, що трекери відсутні у шести маршрутках, хоча часу на встановлення було більш ніж достатньо. Більш того, частину вже встановлених трекерів обслуговує одне підприємство, а другу частину – інше. Що, у свою чергу,  ускладнюватиме відслідковування.

Зійшлися, начебто, на тому, що перевізники самостійно допоможуть колезі зі встановленням трекерів найближчим часом. Окрім того, було вирішено включити до робочої групи з питань визначення тарифу на перевезення заступника голови Громадської ради при Бердичівському міському голові Миколу Ярового.