Бердичів

міська рада

Укладання трудових договорів

Pls_info

Головне управління ДПС у Житомирській області наголошує на неможливості використання праці найманих осіб без укладання трудових договорів!

Щодо суб’єктів господарювання, які в своїй діяльності використовують РРО/ПРРО повідомляємо, що кількість найманих осіб з якими укладено трудові договори не може бути меншою за кількість зареєстрованих РРО/ПРРО. Неспівпадіння кількості найманих осіб та кількості зареєстрованих РРО/ПРРО є критерієм ризиковості платника та підставою для інспекційного відвідування територіальними органами Держпраці та Контролюючих органів.

Слід нагадати про відповідальність, яка передбачена за використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин, а саме згідно ст. 265 Кодексу законів про працю України:

–         За допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час при його повній зайнятості на підприємстві, або фізичною особою-підприємцем, платниками єдиного податку передбачене попередження за перше порушення та штраф у 10-ти кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного неоформленого працівника на момент виявлення порушення (на сьогоднішній день становить 60 тис. грн.);

–         За повторне порушення роботодавцем платником єдиного податку протягом двох років з дня винесення попе6редження передбачена відповідальність у розмірі 30 мінімальних заробітних плат за кожного працівника (на сьогоднішній день становить 180 тис. грн.);

–         За недопущення до проведення інспекційного відвідування з питань виявлення неоформлених працівників передбачена штрафна санкція у розмірі 16 мінімальних заробітних плат (на сьогоднішній день становить 96 тис. грн.).

Пам’ятайте, офіційно оформлений працівник це одне з джерел надходжень до бюджету Вашої громади та запорука соціальної захищеності громадян!