Бердичів

міська рада

Відбулося засідання робочої групи з питань тарифу на перевезення громадським транспортом

IMG_20210726_143643

У місті розуміють необхідність підняття тарифу на перевезення, але в той самий час влада та перевізники мають слухати й чути одне одного, виконуючи взяті на себе зобов’язання. Так окреслила ситуацію з можливим підняттям вартості проїзду у місцевому громадському транспорті заступниця Бердичівського міського голови Інна Тарасюк – голова профільної робочої групи, до якої увійшли фахівці виконавчого комітету, члени виконкому, громадські активісти.

Нагадаємо: розуміючи необхідність підняття тарифу на перевезення, міська влада висунула перевізникам умову – обладнати усі транспортні засоби GPS-трекерами, аби кожен бажаючий зміг відслідкувати місцезнаходження того чи іншого транспортного засобу у реальному часі. Більшість перевізників трекери встановили, лише при цьому одні обрали одну фірму-надавача послуг, інші – другу. У майбутньому це ускладнювало відслідковування засобів, тож влада рекомендувала визначитися з кимось одним.

На засіданні групи присутніх інформували: відповідно до домовленостей, GPS-трекери встановили 100 % перевізників, окрім АТП-11837, яке обрало іншу фірму-надавача послуг. Безпосередньо під час спілкування дане питання було закрито: зняття, перепрошивку та встановлення мають здійснити до кінця цього тижня.

Далі можна буде говорити про скликання засідання виконавчого комітету (можливо, позачергового), на яке винесуть питання про підняття тарифу (очікується, що запропонована вартість проїзду у маршрутках становитиме 8 грн).