Бердичів

міська рада

Нові автокрісла для малечі від церкви «Новий час» безкоштовно отримали 20 бердичівських сімей

IMG_20210713_123010

Новенькі автокрісла безкоштовно отримали 20 бердичівських малозабезпечених та багатодітних сімей. Такий подарунок зробили родинам очолювана пастором Леонідом Жучковим церква «Новий час» спільно зі своїми німецькими партнерами. Чому саме автокрісла? Тому що нині подібний аксесуар вже є не предметом розкоші, а вимогою закону.

Як розповіла перекладачка церкви Валентина Хохлова, дружба Леоніда Жучкова з представниками Німеччини триває ось уже 25 років. За цей час дружні стосунки не раз оберталися допомогою іноземних друзів бердичівській медицині, місцевим школам і дитсадкам, «Новий час» передавав містянам одяг, взуття, подарунки на Різдво тощо.

Місія робити подарунки молодим батькам – одна з найприємніших, зазначив присутній на врученні міський голова Сергій Орлюк. Той, хто вже встиг скористуватися автокріслами, встиг впевнитися: подібне крісло у транспорті – річ настільки само незамінна, як здорове харчування чи гігієна. Це – здоров’я й життя дитини. Один зі сповідуваних ним принципів – «Не відштовхуй руку, яка дає», говорить Сергій Орлюк, і за останні півроку кількість людей, готових допомогти бердичівській громаді, як і обсяг самої допомоги, збільшилися в рази. Міський голова вірить у те, що коли дітвора виросте з крісел, батьки так само щиро й безкоштовно передадуть їх тим, хто цього потребуватиме. Подібну безкорисливість, переконаний, неодмінно буде оцінено по достоїнству.