Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк розглянув звернення бердичівлян на особистому прийомі

IMG_20210721_095904

Не лише зверненнями особистого характеру на кшталт можливості виділення матеріальної допомоги чи житла обмежився черговий особистий прийом Бердичівським міським головою. До Сергія Орлюка зверталися із проханнями облаштувати автобусну зупинку, посприяти у благоустрою територій, встановити дитячий майданчик, прогейдерувати дороги, надати інформацію щодо повноважень керівників ОСББ та існуючих державних програм, що стосуються об’єднань співвласників, тощо. Іноді люди просто потребували кваліфікованих роз’яснень.

Як у випадку з пенсіонером, котрий не міг скористатися маршрутками під час загострення пандемії коронавірусу. Чоловік сам перехворів на CОVID-19 і пересуватися містом йому було важко – давалися взнаки вік та перенесена хвороба. Водії маршруток, каже, відмовляли йому у послугах, іноді доходило до того, що випроваджували з салону. Але ж держава, нарікає, гарантувала пільги. Вже на прийомі з’ясувалося, що на час загострення пандемії рух транспорту у Бердичеві та багатьох інших містах було заборонено, і людей перевозили суто за перепустками. І ось з одного боку – пільги, з іншого – заборона на рух транспорту.

Так само, з одного боку, є місце, на якому, начебто, має зупинятися громадський транспорт,  з іншого – зупинка не облаштована, і на тому місці зупиняються від легковиків до фур, а маршрутці – просто не стати. Таку картину описала мешканка Елінгу. Плюс під’їзд від центральної дороги до двох багатоквартирних будинків після того, як ним не раз проїжджала важка техніка, знаходиться у дуже плачевному стані. На думку Сергія Орлюка, виправити ситуацію реально (зупинка, освітлення), але не все одразу (дорожнє покриття місто, скоріш за все, візьме на себе лише частково). У ряді випадків міським головою прийнято рішення ознайомитися з проблемами комісійно, а це значить, що перший крок до їх розв’язання буде зроблено.