Бердичів

міська рада

Старт проєкту «Відкрите місто» обговорили на першому засіданні робочої групи

1

Запуск проєкту «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади» обговорили під час своєї першої зустрічі члени робочої групи, котра реалізовуватиме проєкт. Рішення про те, що «Відкритому місту…» у Бердичеві бути, прийняли 23.06.2021 р. на засіданні виконавчого комітету: за мету поставили запровадження інноваційних механізмів участі громадян у вирішенні місцевих проблем, активізацію самоорганізації населення, налагодження результативної співпраці між громадою та органами місцевої влади.

«Відкрите місто…» – це сервіс звернень для громадян, інтерактивна веб-платформа з використанням геоінформаційних технологій. За її допомоги мешканці зможуть сигналізувати про ті чи інші актуальні проблеми, а міська влада – оперативно реагувати на них та вирішувати. Користувачі системи публікуватимуть повідомлення про проблему, зокрема, помічені ними несправності.

Кожне повідомлення повинно буде містити:

  • назву;
  • інформацію про автора та дату реєстрації повідомлення;
  • текстовий опис проблеми;
  • докладені фото- та відеоматеріали (за наявності);
  • категорії, до яких відноситься дане повідомлення;
  • координати проблемної ділянки на карті (якщо вказані користувачем).

Очікується, що таким чином відбуватиметься самоорганізація громади навколо розв’язання проблемних питань, а місцевий бізнес та інститути громадянського суспільства зможуть планувати ініціативи та проєкті, базуючись на озвучених громадою потребах.

Керівникам комунальних підприємств, котрі увійшли до робочої групи, дано завдання призначити осіб, відповідальних за комунікацію: вони матимуть доступ до платформи і прийматимуть, опрацьовуватимуть та надаватимуть відповіді на звернення населення. Увагу комунальників звернули на той факт, що у цьому випадку просто відписатися не вийде: зміст звернень і терміни виконання контролюватимуть не лише фахівці виконавчого комітету, а й іноземні донори проєкту.

Платформу планується запустити вже найближчим часом.   

Останні новини