Бердичів

міська рада

Через загрозу життю та здоров’ю трьох дітей вирішено негайно відібрати їх у батька

IMG_20210705_120605_1

Негайно відібрати трьох дітей у батька через загрозу їхньому здоров’ю та життю – за відповідний проєкт рішення проголосували члени виконавчого комітету. За інформацією т. в. о. начальниці міської служби у справах дітей Алли Гайдамаченко, наразі діти 2014-го, 2015-го та 2017-го років народження, котрі разом із батьком мешкали у с. Скраглівка, розміщені у районній лікарні. Щодо матері, то вона із сім’єю давно не проживає, залишивши свого часу дітей на чоловіка. Сам батько ніде не працює, повідомила Алла Гайдамаченко, відзначається не зовсім адекватною поведінкою, поводить себе агресивно, від будь-якої сторонньої допомоги відмовляється, на контакт не йде. Так само чоловік відмовляється писати заяву про те, аби тимчасово помістити дітей до центру соціально-психологічної реабілітації. Утримує дітлахів їхня бабуся-пенсіонерка, яка теж мешкає Скраглівці.

На ранок 05.07.2021 р. у хатині з харчів було виявлено лише варену картоплю та сирі буряки, інформувала далі начальниця служби. Тож було прийнято рішення терміново звернутися до членів виконавчого комітету щодо відібрання дітей у батька. Попередньо у службі домовилися з центром соціально-психологічної реабілітації – там уже підготовлено три місця.

Члени виконкому проголосували за те, аби відібрати дітей. Паралельно фахівці готуватимуть позов до суду про позбавлення батьків батьківських прав.