Бердичів

міська рада

Інформація про стан травматизму невиробничого характеру

увага

Протягом першого півріччя 2021 року в  місті трапилося  2442  нещасних випадки невиробничого характеру,  що на  1297 випадків, або на  53%  більше, ніж за аналогічний період минулого року. Проведений аналіз показує, що основною причиною невиробничого травматизму в  місті є падіння потерпілих –  2037 випадки, що склало   83% від загальної кількості. В порівнянні з аналогічним періодом 2020 року кількість падінь збільшилась  на  1087 випадків, або на  46 %. В порівнянні з аналогічним періодом 2020 року зменшилась кількість постраждалих від транспортних нещасних випадків на 6 осіб. Збільшилась кількість нещасних випадків від випадкової дії неживих механічних сил на 3 одиниці  в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. Від впливу живих механічних сил постраждала  91 особа, що на 16 осіб менше, ніж за аналогічний період 2020 року. Кількість нападів з метою вбивства чи нанесення ушкодження склала 95 випадків,  за  аналогічний  період минулого року 98. Від ушкоджень спричинених жаром та  гарячими  речовинами постраждало 16 осіб, що на 13 випадків  менше, ніж за аналогічний період минулого року.

      Психологічно  людина  звикає  до навколишніх умов, а це призводить  до притуплення  почуття  небезпеки, виникає  зневажливе  ставлення до правил  і порад, які  містяться  в  інструкціях  до побутових приладів, механізмів тощо.

      Щоб  уникнути   небезпечних ситуацій  і  травм,  насамперед необхідно виконувати  загальні  вимоги  безпеки:  суворо  дотримуватись правил  безпеки  незалежно від місця  перебування: удома  чи  на  вулиці, на роботі; уникати  небезпечних місць,  бути  обережним  у місцях  можливих  обвалів  та падіння  предметів  з висоти.   

Бережіть  своє здоров‘я  та життя  і здоров‘я інших людей!