Бердичів

міська рада

Депутати Бердичівської міської ради на засіданнях постійних депутатських комісій опрацювали проєкти рішень, що розглядатимуться на найближчих сесіях

photo1629360110-1

20 серпня на бердичівських народних обранців чекають одразу дві сесії міської ради. На одній з них розглянуть проєкти рішень, що стосуються поточних питань життєдіяльності міста, до порядку денного одинадцятої – урочистої – попередньо увійдуть два питання: “Про присвоєння звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» (посмертно) загиблим учасникам АТО” та про надання площі, на якій розташовано Меморіал «Слава Героям!», назви «площа Незалежності».
Традиційно усі питання попередньо були детально розглянуті та опрацьовані на засіданнях постійних депутатських комісій. Одне з таких – зміни до бюджету громади на 2021 рік. Ці зміни здебільшого стосуються як імовірних надходжень (субвенцій, ПДФО), не врахованих при формуванні бюджету, так і очікуваних видатків, пов’язаних з можливим зростанням цін на енергоносії.
Низка проєктів, розглянутих депутатами на комісіях, стосувалася приватизації об’єктів, що знаходяться у власності громади – у різних мікрорайонах міста, у різному стані.
Про внесення змін до місцевої Програми розвитку ЖКГ – це питання також опрацьовували народні обранці. Планується виділити 300,0 тис. грн. на ремонт вулиць та на забезпечення будівництва соціальних об’єктів: 20,0 тис. грн. планують спрямувати на початок робіт зі зведення електромереж на Елінгу.  
Один із проєктів рішень стосуватиметься продовження терміну робіт із незавершеного будівництва критого ринку. Попередньо визначено, що договір продовжать до кінця жовтня 2023 року: за цей час, вважають депутати, завершити добудову цілком реально.
Обранці мають намір змінити типові договори на перевезення пасажирів громадським транспортом, додавши до них угоду, що включатиме перелік порушень з боку перевізників, за які накладатимуться штрафи.