Бердичів

міська рада

На будівлі 8-ї школи встановлять меморіальну дошку учаснику АТО Миколі Кравчуку

1

Меморіальну дошку захиснику України, учаснику АТО капітанові Миколі Кравчуку встановлять на будівлі ЗОШ № 8. Відповідний проєкт рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету. Звернення щодо вшанування та увічнення пам’яті випускника 8-ї школи, котрий загинув під час виконання військового обов’язку на сході країни, направили до міськвиконкому керівництво навчального закладу та ГО «Спілка учасників бойових дій АТО Бердичева та Бердичівського району».

Микола Кравчук мріяв про військову службу, ще навчаючись у школі. Тому і вступив до Житомирського військового інституту радіоелектроніки. Із 2015 року перебував у зоні АТО, очолював підрозділ розвідників. Волонтери згадують капітана як порядку людину та професіонала своєї справи. Миколи Кравчука не стало 9.02.2018 року, у героя залишилися батьки, дружина та двоє дітей. Похований він у с. Підгородньому.

На меморіальній дошці буде викарбовано «У цій школі навчався захисник України, учасник АТО, який трагічно загинув під час виконання службових обов’язків, капітан КРАВЧУК МИКОЛА АНАТОЛІЙОВИЧ (27.05.1978 – 09.02.2018)».