Бердичів

міська рада

Рішення виконавчого комітету: одну дитину відібрати від батька, іншій – призначити опікуна

IMG_20210826_150513

Проєкт рішення про негайне відібрання дитини від батька у зв’язку із загрозою її життю та здоров’ю та про звернення до суду з позовом про вилучення без позбавлення батьківських прав ухвалили на засіданні виконкому. 

Двох дітей у багатодітного чоловіка уже забрали: 19 серпня цього року виконавчий комітет розглядав це питання. На той час залишитися з батьком побажав 14-річний син. Однак, як інформувала т. в. о. начальниці Служби у справах дітей Любов Орел, напередодні хлопець сам звернувся за допомогою. Він розповів, що внаслідок застосування психічного і фізичного насильства, був змушений втекти з дому. Зараз підліток перебуває у лікарні на обстеженні і просить влаштувати його до державного закладу.

Любов Орел повідомила, що наразі правову оцінку діям чоловіка даватиме поліція, а за рік служба у справах дітей матиме можливість звернутися до суду з позовом про позбавлення його батьківських прав.

Другий проєкт рішення, винесений на розгляд, теж стосувався неповнолітньої особи. Бердичівлянин звернувся до служби, щоб узяти опіку над дитиною своєї померлої сестри. Члени виконкому одноголосно підтримали проєкт рішення про встановлення опіки над дитиною-сиротою та призначення чоловіка її опікуном.