Бердичів

міська рада

Тринадцятьом учасникам АТО посмертно присвоїли звання Почесних громадян Бердичівської міської територіальної громади (ФОТО)

IMG_20210820_143320

Напередодні 30-ї річниці з дня проголошення Незалежності України депутати Бердичівської міської ради провели 11 чергову сесію у приміщенні музично-драматичного театру на Європейській. Відкриваючи засідання, міський голова Сергій Орлюк проінформував присутніх, що на попередній, 10-й сесії, що відбулася кількома годинами раніше, депутатами було прийнято рішення про присвоєння площі, на якій розташовано Меморіал «Слава Героям!», назви «площа Незалежності».

Головним і єдиним питанням, внесеним до порядку денного урочистої сесії, стало питання «Про присвоєння звання «Почесний громадянин Бердичівської міської територіальної громади» (посмертно) учасникам антитерористичної операції». Депутати одноголосно підтримали запропонований проєкт рішення і відзначили тринадцятьох військовослужбовців, які народилися, навчалися і працювали у Бердичеві та героїчно загинули під час бойових дій, захищаючи суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України.

Почесними громадянами стали Роман Абрамов, Радислав Атішев, Олександр Венгер, Валерій Вітківський, Сергій Гадіуллін, Віталій Дульчик, Сергій Ковтун, Юрій Панасюк, Олександр Питель, Олег Реготун, Сергій Сідлецький, Євген Старіков, Владислав Якимчук, – воїни, котрі віддали життя за українську державу.

Відзнаки матерям, дружинам та дітям полеглих героїв вручили міський голова Сергій Орлюк та секретар міської ради Богдан Коляда. Скорботною хвилиною мовчання вшанували загиблих усі присутні. Очільник бердичівської громади запевнив, що подвиг наших земляків, які гідно виконали свій громадянський і військовий обов’язок, назавжди залишиться у пам’яті бердичівлян.

У рамках сесії відзначили й тих, хто у 1991 році голосував за проголошення незалежності України у складі Бердичівської міської ради народних депутатів 21 скликання. Почесні відзнаки “До 30-річчя незалежності України” отримали Олексій Хилюк, Леонід Нагорний, Людмила Ковалик, Павло Передрій, Сергій Нецевич, Володимир Юрачковський. Саме ці люди піднімали синьо-жовтий стяг над будівлею міськради, про що свідчить їхня світлина 30-річної давнини. На головній сцені вони відтворили це історичне фото у тому самому складі.

Почесними відзнаками “Честь і слава Бердичева” нагородили командирів військових частин, дислокованих у місті – А 2772, А 1182, А2927 та А 3091. У зв’язку з проведенням бойових дій на сході, командири були відсутні у місті – нагороди отримали представники частин.

Такі ж відзнаки, згідно розпорядження міського голови, отримали керівники громадських організацій, які роблять вагомий внесок у патріотичне виховання молоді та опікуються ветеранами: голова Спілки учасників бойових дій АТО Бердичева та Бердичівського району, депутат міської ради Павло Гайдаманчук, голова Бердичівської спілки ветеранів Афганістану Вагіф Мамедов, голова міської організації ветеранів Михайло Кравчук.

На урочистій сесій були присутні депутати Житомирської обласної ради від Бердичева Алла Мусевич, Людмила Кицак, Павло Чернявський та помічник депутатки Наталії Онуфрієнко Олександр Валеня. Вони привітали присутніх із 30 річницею з Дня проголошення Незалежності України та вручили Грамоти обласної ради депутатам Бердичівської міської ради 1991 року. За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток міста Бердичева, становлення та розвиток місцевого самоврядування та активну участь у житті територіальної громади були відзначені Віктор Горепко, Микола Мотохнюк, Віталій Ніколаєнко. За станом здоров’я на урочистій сесії були відсутні Володимир Ольшевський та Михайло Юр’єв, однак Подяки будуть вручені і їм.

На переконання народного депутата України Богдана Кицака, наразі найголовніше завдання, що стоїть перед українцями – це збереження здобутої незалежності, державного суверенітету та згуртованість всередині України. Економічного зростання, миру, злагоди та єдності побажали присутнім заступник голови Житомирської ОДА Юрій Оханський та народний депутат України VIII скликання Олександр Ревега.
Пролунали “Молитва за Україну”, Гімни України та Бердичева… Сергій Орлюк оголосив сесію закритою та висловив надію, що 30-та річниця Незалежності України принесе довгоочікуваний мир у нашу державу.

Останні новини