Бердичів

міська рада

У Бердичеві свято Прапора й Незалежності України відзначили у різних мікрорайонах міста

IMG_20210823_140430-1

Бердичівська громада святкує День Державного Прапора й День Незалежності України. Славний ювілей молодої держави відзначали не лише на Центральній площі та у центрі Бердичева: теплі слова на адресу іменинниці, гарний настрій, пісні, веселощі, розваги, сміх малечі й посмішки дорослих було чути й видно у різних куточках міста. Таку ідею запропонував міський голова Сергій Орлюк – влаштувати святкові локації у мікрорайонах Бердичева. Творчий десант у складі працівників міського Палацу культури, Публічної бібліотеки, музичної школи висадився на М’ясокомбінаті, Завідні та на Корніловці.

До забав та бешкетів бердичівську дітвору довго вмовляти не доводиться: один спільний танок чи гра – і ви вже знайомі. А далі лишень встигай перетворюватися з танцюриста на сороконіжку, з тієї – на пінгвіна або черепашку, потім – конкурс, після нього – запальний танок, і так доти, доки сил та запалу вистачає. Сил за літо дітлахи понабиралися, ведучі з собою подарунків чимало привезли – і морозива, і льодяників, і приладдя шкільного – так що гуляли на повну.

День Незалежності – свято, що єднає. До 30-річного ювілею українці підійшли і з тим, що не може не радувати, і з тим, що змушує сумувати. З останнього, насамперед, це війна з агресором на сході України. Але вона неодмінно закінчиться, і українська держава буде сильною і соціально, й економічно. У цьому переконаний Бердичівський міський голова. Українці не гинутимуть за свою державу, а житимуть – задля неї та у ній. А щодо бердичівської громади, то з цього приводу є у Сергія Орлюка думка: чому б не влаштувати колись, припустимо, День Завідні, День Корніловки, М’ясокомбінату чи Червоної Гори?.. Комусь може здаватися, що хорошого настрою буває забагато, та лише не йому. Люди не повинні розучитися радіти, вважає міський голова. Зі світлою душею та приємністю на серці й гарні справи робити куди легше.