Бердичів

міська рада

Із державною програмою підтримки малого бізнесу «5-7-9» ознайомили бердичівських підприємців

1

На підтримку малого бізнесу направлена державна програма кредитування «5-7-9». За ініціативи міського голови Сергія Орлюка, з основними її положеннями ознайомили бердичівських підприємців: зробив це заступник керуючого центрального відділення Ощадбанку у м. Бердичеві Антон Москальов.

Так, зокрема, інформував про можливості поповнити обігові кошти. Кредитна лінія під це надається терміном не більше як на 3 роки. Обов’язково мусить бути застава – нерухоме чи рухоме майно. Якщо йтиметься про перше, то коефіцієнт покриття у такому разі становитиме 1,2 (при кредиті на 1,0 млн. грн. сума застави складе 1,2 млн. грн.). Якщо ж в якості застави виступатиме рухоме майно, то коефіцієнт покриття складатиме 1,5 (відповідно, при кредиті на 1,0 млн. грн. сума застави становитиме 1,5 млн. грн.).

Відсоткова ставка на період карантину, звернув увагу Антон Москальов, рівнятиметься 0 %. Так само 0 % складатиме вона і перші три місяці після карантину. Далі її розмір становитиме 3 %. Ліміт кредитування (максимальна сума, на яку можна розраховувати) дорівнює 30 % від валового доходу підприємства.  

У підприємців є можливість отримати кредит і на придбання основних засобів, продовжив представник Ощадбанку. Надається той терміном на 5 років, відсоткова ставка стартує від 7 %. Цікава деталь: з кожним новоприйнятим працівником вона зменшуватиметься на 0,5 %. Тобто, офіційно прийняв на роботу, припустимо, 4-х працівників – сплачуєш уже не 7 %, а 5 %.

Щодо комісії, то в обох випадках вона складає 1 % від суми кредиту (одноразово). Витрати, що їх нестиме підприємець, це страхування майна, яке йтиме під заставу, та послуги нотаріуса (якщо такі знадобляться).

За більш детальною інформацією представники бізнесу можуть звертатися за адресою: м. Бердичів, центральне відділення Ощадбанку, вул. Чорновола, 17.