Бердичів

міська рада

Інформація про стан законності на території, піднаглядній Бердичівській окружній прокуратурі, та заходи щодо її зміцнення

1

Про стан законності на території, піднаглядній Бердичівській окружній прокуратурі, та заходи щодо її зміцнення інформував на сесії Бердичівської міської ради керівник прокуратури Віталій Шпак.

Так упродовж І півріччя поточного року, повідомив, Бердичівською окружною прокуратурою здійснено ряд організаційно-практичних заходів, з метою забезпечення належної реалізації покладених законом функцій, із урахуванням вимог сьогодення, законодавчих змін та реформування.

Зокрема, з метою зміцнення законності та правопорядку, відповідно до визначених пріоритетів у сфері кримінальної політики, 31.05.2021 проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів регіону, за результатами якої вжито спільних заходів, спрямованих на своєчасне виявлення, розкриття, припинення та попередження злочинів, передусім на пріоритетних напрямах роботи.

Для забезпечення постійної та ефективної роботи на вказаних напрямах наказами керівника місцевої прокуратури створено 8 міжвідомчих робочих груп, зокрема з виявлення та припинення фактів незаконної порубки лісу, самовільного зайняття земель, зайняття гральним бізнесом, видобування та реалізації корисних копалин, з питань протидії  тіньовому обігу спиртової продукції, протидії насильству відносно дітей та захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства тощо, до складу яких увійшли працівники Бердичівської окружної прокуратури, Бердичівського МРВ УСБУ в Житомирській області та Бердичівського РВП ГУНП в Житомирській області.

Крім того, налагоджено постійний обмін інформацією з правоохоронними органами, органами державної влади та місцевого самоврядування про результати проведеної роботи щодо протидії вказаним негативним явищам.

Вжиті заходи управлінського, організаційного та координаційного характеру сприяли підвищенню рівня узгодженості дій правоохоронних органів і покращенню криміногенної ситуації у регіоні.

Більш детально ознайомитися з інформацією про стан законності на території, піднаглядній Бердичівській окружній прокуратурі, та заходи щодо її зміцнення можна, пройшовши за посиланням:

Останні новини