Бердичів

міська рада

Міська координаційно-методична рада з правової освіти населення прозвітувала за роботу у 1-му півріччі 2021 року

1

Звіти щодо проведеної роботи за І та ІІ квартали поточного року заслухали на засіданні бердичівської міської координаційно-методичної ради з правової освіти населення (МКМР).

Так Бердичівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги за звітний період було проведено 78 правопросвітницьких заходів для органів місцевого самоврядування, 21 – для дітей, 6 – для засуджених, 24 – для безробітних спільно з фахівцями міського Центру зайнятості. Здійснювалися вуличні інформування та надавалася консультативна допомога громадянам у сферах сімейного, спадкового, кримінального права.

У навчальних закладах, інформували спеціалісти управління освіти і науки, правова освіта учнівської молоді здійснювалася в рамках позакласних заходів. У школах проводилися тематичні години спілкування, конференції, дебати, брейн-ринги, проходили тижні права. Систематично велася профілактична робота з попередження всіх видів насильства, булінгу та цькування. З метою запобігання бродяжництву неповнолітніх та вчиненню ними правопорушень, класні керівники та соціальні педагоги регулярно проводили просвітницькі заходи для батьків. Під час карантинних обмежень всі заходи відбувалися в онлайн-режимі.

Правові консультації громадянам надавала і міська служба у справах дітей – зокрема, щодо термінових заборонних та обмежувальних приписів, що їх виносить поліція стосовно тих, хто вчиняє домашнє насильство.

На розгляд колег члени МКМР надали наступні пропозиції щодо подальшої роботи:

  • впровадження показу правового кіно у закладах освіти;
  • інформування в соціальних мережах та месенджерах;
  • розміщення соціальної реклами на вулицях міста;
  • проведення роз’яснювальних бесід у навчальних закладах щодо електротранспорту, який набуває все більшої популярності серед школярів.

До наступного засідання МКМР постановила дослідити рівень правової освіти жителів громади, відпрацювати механізми її підвищення, визначити актуальні проблеми та можливі шляхи їх вирішення.