Бердичів

міська рада

На території бердичівської громади запрацює ЕСКО – механізм енергосервісу

1

Додатковий інструмент фінансування енергоефективних проєктів –енергосервіс  – найближчим часом запровадять у Бердичеві. Це засвідчив Меморандум, підписаний міським головою Сергієм Орлюком та головою правління ГО «Українська асоціація енергосервісних компаній» Олексієм Корчмітом. Документ регулює основні аспекти партнерства сторін у сфері підвищення енергетичної ефективності об’єктів інфраструктури Бердичівської міської територіальної громади.

Згідно чинного законодавства, механізм ЕСКО передбачає організацію та здійснення заходів з енергоефективності українськими та іноземними компаніями за власні чи запозичені кошти на умовах енергосервісних договорів із суб’єктами господарювання. Інформаційну, консультативну та експертну допомогу міській владі у підготовці, укладанні і реалізації таких договорів надаватиме друга сторона-підписантка Меморандуму.

На думку фахівців, впровадження у місті енергосервісу дозволить скоротити обсяги споживання паливно-енергетичних ресурсів місцевими бюджетними закладами і зовнішніми системами освітлення (вуличного освітлення), зменшити витрати на сплату комунальних послуг з боку ОСББ, заощадити бюджетні кошти та підвищити інституційну спроможність їхніх розпорядників.