Бердичів

міська рада

На 82-му році життя не стало Почесного громадянина Бердичева Леоніда Копитка

1-14

Бердичів спортивний спіткала непоправна втрата: трагічно загинув Леонід Копитко – ветеран футболу, багаторічний тренер-викладач ДЮСШ м. Бердичева, Почесний громадянин міста.

Ім’я Леоніда Копитка назавжди ототожнюватиметься з бердичівським футболом. Ця гра захопила його у 12 років. Пізніше була робота на заводі «Прогрес» й одночасно виступи за заводський «Авангард», що згодом перейменують на «Прогрес». Той самий, що гримітиме на всю Житомирщину, той самий, який даватиме справжні бої титулованим клубам…

Копитко-тренер виховав 5 майстрів спорту СРСР та України, 8 тренерів із футболу, одного гравця збірної України з футзалу, 30 гравців команд майстрів I та II ліги СРСР та України. Більш ніж 40 років віддав місцевій футбольній дитячо-юнацькій спортивній школі.

Федерація футболу України відзначила Леоніда Копитка почесною відзнакою – медаллю «За заслуги», а місто – званням Почесного громадянина м. Бердичева та місцем на Алеї спортивної слави. Починаючи з 2000-го року, юні футболісти з усієї країни вправлялися у майстерності, виборюючи перемогу на традиційному турнірі на призи Леоніда Копитка…

Бердичівський міський голова Сергій Орлюк і вся бердичівська громада глибоко сумують із приводу смерті славного земляка та висловлюють щирі співчуття його рідним і близьким. Пам’ять про Леоніда Копитка назавжди житиме у серці Бердичева спортивного.

Останні новини