Бердичів

міська рада

Опалювальний сезон у Бердичеві розпочнеться 15 жовтня

IMG_20210928_103011

На засіданні виконкому заслухали звіт про комплексну підготовку господарства Бердичівської міської територіальної громади до осінньо-зимового періоду та ухвалили рішення розпочати опалювальний сезон з 15 жовтня. Однак, якщо до цієї дати середньодобова температура повітря протягом трьох діб опускатиметься нижче 8 градусів, тепло до домівок бердичівлян подадуть раніше.

За інформацією начальниці відділу житлового господарства Валентини Подойніциної, підприємства, організації та бюджетні установи майже закінчили готуватися до зими. У всіх місцевих закладах освіти виконано профілактичні та необхідні ремонтні роботи в індивідуальних котельнях, укладено угоди на постачання комунальних послуг та повірку відповідних лічильників, обстежено стан дерев на прибудинкових територіях, перевірено обладнання спортивних та ігрових майданчиків, пройдено паспортизацію.

У поточному році, прозвітувала доповідачка, ОСББ та управителями – МК ВЖРЕП №7 і ПП “Житлоремекс 2” – було виконано ремонтні роботи житлового фонду: встановлення сучасних енергозберігаючих склопакетів, скління або заміна слухових отворів на горищах та вікон на сходових клітинах, заповнення дверних прорізів, перевірка та прочищення димових і вентиляційних каналів, герметизація панельних стиків, ревізія запірної арматури, ремонт покрівель, внутрішньобудинкових мереж та електрощитових. Усі будинки, що підключені до централізованого опалення, здали теплопостачальнику Паспорта готовності до роботи.

Місцеві надавачі комунальних послуг, зі слів Валентини Подойніциної, також доповіли про завершення підготовки до осінньо-зимового періоду. Так до початку опалювального сезону на 11 котельнях КП “Бердичівтеплоенерго” повністю закінчать роботи з заміни теплотехнічного обладнання – насосів, димососів та вентиляторів (модернізація виконується за рахунок кредитів НЕФКО).

Про заміну у поточному році найбільш аварійних ділянок водопроводу прозвітував “Бердичівводоканал”. За кошти, виділені з міського бюджету, було здійснено капітальний ремонт каналізаційної мережі по вулиці Червоній та проведено тендерну закупівлю екскаватора. Окрім того, у рамках співпраці підприємства з НЕФКО, готується Проєкт реконструкції мереж водопостачання.

Капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Березневій, поточний та ямковий ремонт міських доріг, грейдерування занижених місць з підсипкою виконали працівники “Бердичівкомунсервісу” за рахунок бюджету територіальної громади. Наразі на підприємстві заготовляють піщано-соляну суміш для боротьби з ожеледицею та готують техніку для розчистки снігу.

Водночас, резюмувала начальниця відділу, порівняно з відповідним періодом минулого року, у комунальній сфері спостерігається тенденція до зростання заборгованості населення. Наразі борг бердичівлян перед управлінськими компаніями становить 6,5 млн. грн., перед теплопостачальником – 34 млн. грн., перед Водоканалом – 10 млн. грн. В таких умовах дуже складно здійснювати підготовку до зими, проводити профілактичні та ремонтні роботи, оновлювати техніку, констатувала Валентина Подойніцина, та закликала жителів громади до своєчасного та повного розрахунку з надавачами послуг.