Бердичів

міська рада

«Пивна миля», «DZIDZIO» та рекорд України: місто відзначило 160-річчя Бердичівського пивзаводу

IMG_20210904_175309_2_result

Масовим святкуванням Дня пива та насиченою розважальною програмою у рамках цього дійства відзначили у Бердичеві 160-ту річницю від дати заснування пивоварного заводу – одного з найпотужніших підприємств Бердичева й України.

На площі Мистецькій, де відбувалися урочистості, було велелюдно. Сотні поціновувачів вишуканого смаку бердичівського хмільного напою зібралися, щоби привітати свого улюбленого виробника. Географію гостей свята відобразили на спеціальній мапі, де кожен присутній міг позначити населений пункт, з якого прибув.

Не з порожніми руками завітав на свято Бердичівський міський голова Сергій Орлюк: від імені громади привітав ювілярів зі знаменною датою та вручив колективу пам’ятний подарунок – картину із зображенням Кляштору Босих кармелітів. Без пивзаводу не може бути Бердичева, впевнений міський голова, адже це – не просто виробник, а й меценат, який підтримує спорт, культуру, безпеку й мир у державі. Йде час, змінюється влада, пишеться історія, а підприємство, що жодного разу за 160 років не зупинялося, й донині працює та розвивається. Плідної праці, наснаги та вірності традиціям ще не на одне століття побажав винуватцям свята Сергій Орлюк.

Слова привітань на адресу ювілярів лунали зі сцени від народних депутатів, очільників області, колег-броварів, іноземних друзів. За професіоналізм та відданість справі, високоякісну продукцію, служіння інтересам громади та постійну фінансову підтримку Збройних Сил України подякували керівництву заводу народні депутати України Богдан Кицак та Соломія Бобровська. Заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Віктор Градівський назвав підприємство «візитівкою Полісся» та «флагманом пивоваріння», відзначивши його вагомий внесок у соціально-економічний розвиток регіону та створення нових робочих місць. Почесну грамоту від генерального директора ПАТ «Укрпиво» Галини Коренькової та Подяку від депутатського корпусу Житомирської облради отримав керівник пивзаводу Володимир Ліпецький.

Із теплотою згадували присутні знаменитого директора пивзаводу, Почесного громадянина міста Бердичева Леона Ліпецького. Зі слів пана Яцека Грабовського, консула Республіки Польща у Вінниці, про бердичівське пиво по світу ходить багато легенд. Та саме Леон Романович, який виростив ціле покоління броварів та передав свої знання у спадок синові Володимиру, залишається його найголовнішою легендою.

Пісенні вітання на адресу ювілярів прозвучали у виконанні Заслуженого працівника культури України Сергія Ігнатенка та Почесного громадянина Бердичівського району Олеся Коляди. Гарний настрій присутнім подарували своїми виступами артисти й творчі колективи міського Палацу культури.

Для гостей свята просто неба працювали фудкорти з різноманітними смаколиками і напоями, фотозони та аніматори. Дітлахи мали змогу покататися на атракціонах, провести час в облаштованій ігровій зоні та відвідати майстер-класи на будь-який смак. Не обійшлося і без тематичних конкурсів: учасники дегустували зразки продукції пивзаводу та визначали їхні назви. Півсотні любителів бердичівського взяли участь у фановому забігу «Пивна миля». Переможці отримали подарунки та призи від виробника.

В рамках святкування Дня пива було створено найбільшу мапу України з пивних пляшок. Представник Національного Реєстру Рекордів України зафіксував параметри інсталяції (2,07 м – у висоту та 3,8 м – у довжину) та вручив Володимиру Ліпецькому Сертифікат, який засвідчує перше встановлення рекорду у такій номінації.

Ввечері на площі відбувся спільний виступ виконавця BORA та київського гурту «Muse On». Після них на сцену вийшов хедлайнер свята – «DZIDZIO». Харизматичний фронтмен гурту поздоровив бердичівлян та гостей міста з Днем пива  та виконав свої найвідоміші хіти. Святкування ювілею закінчилося дискотекою у супроводі професійних діджеїв.