Бердичів

міська рада

Представники Мінрегіону та Житомирської ОДА перевірили котельні у Бердичеві

IMG_20210923_134518_result

Готовність КП “Бердичівтеплоенерго” до опалювального сезону перевірили начальник відділу енергозбереження у сфері ЖКГ Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Міністерства розвитку громад та територій України Роман Радченко і начальниця управління ЖКГ, енергетичного менеджменту та енергозбереження Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА Тетяна Варема спільно з представниками міської влади.

У рамках перевірки відвідали об’єкти тепломережі, розташовані на вулицях Богдана Хмельницького та Граничній. На цих та ще у 9 котельнях наразі тривають роботи із заміни старого енергоспоживаючого обладнання: циркуляційних насосів, вентиляторів та димососів водогрійних котлів. Встановлення нового сучасного устаткування, за розрахунками фахівців, допоможе знизити споживання електроенергії на 35 – 40 % і заощадити понад 3 млн. грн. за осінньо-зимовий період, покращити якість послуг із теплопостачання для населення. Модернізація котелень у Бердичеві проводиться за рахунок кредиту від НЕФКО, грантових коштів та при співфінансуванні із міського бюджету.

Результати обстеження показали, що КП «Бердичівтеплоенерго» готове до опалювального сезону. Пріоритетом міської влади у сфері теплопостачання є скорочення енергетичних витрат, збільшення ефективності обладнання та зміцнення матеріально-технічної бази тепломережі.