Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк провів черговий особистий прийом громадян

IMG_20210929_103328

За допомогою у реєстрації місця проживання, приватизації нерухомого майна, постановці на квартирний облік, працевлаштуванні тощо зверталися під час особистого прийому міського голови Сергія Орлюка жителі бердичівської громади. У більшості випадків відвідувачі потребували кваліфікованих роз’яснень та консультацій.
Власниці квартир у будинку по вулиці Вінницькій скаржилися на ПП «Житлоремекс 2». З їхніх слів, дах багатоповерхівки протікає, а управляюча компанія відмовляється його ремонтувати, доки всі мешканці не погасять борги за надані послуги. Сергій Орлюк пояснив, що, згідно чинного законодавства, міська влада не може втручатися у роботу приватного підприємства, а тому найкращим варіантом розв’язання проблеми є виконання жителями будинку своїх фінансових зобов’язань. Окрім того, інформував, у майбутньому вони мають право створити ОСББ та самостійно розпоряджатися власними коштами.

Зі скаргою на відсутність окремого житла звернулася на прийом багатодітна мати. З’ясувалося, що родина проживає у місті з 2003 року, однак і досі ніхто з її членів не перебуває на квартирному обліку при міськвиконкомі. Сергій Орлюк роз’яснив громадянці процедуру постановки на чергу та надав консультацію щодо необхідного пакету документів.

Переселенцю, у якого закінчується тимчасова реєстрація, міський голова допоміг написати відповідну заяву. Окрім того, проінформував громадян щодо дозволів на встановлення автономного опалення, порядку оформлення субсидії та приватизації нерухомості.

Останні новини