Бердичів

міська рада

У Бердичеві вшанували учасників українського партизанського руху

1-16

22 вересня у Бердичеві відзначили День партизанської слави та 80-ту річницю з початку підпільно-партизанського руху в Україні.

Вітання й подарунки від Бердичівської міської ради, її виконавчого комітету, а також від представників місцевої організації ветеранів України та Спілки учасників бойових дій АТО Бердичева та Бердичівського району отримали медсестра партизанського загону Надія Подройкіна та вдова партизана-підпільника Зінаїда Сорокіна.

Боротьбу бердичівлян-учасників Другої світової війни проти окупантів вшанували покладанням квітів до пам’ятного знака керівникові міської підпільної молодіжної антигітлерівської організації Володимиру Завадському та до братської могили підпільників, розстріляних у 1943 році. Квіти поклали і до меморіальних дощок героїв сьогодення – загиблих учасників АТО Юрія Панасюка та Романа Абрамова.

Тематичний захід відбувся у ЗОШ № 7 ім. В. Пастуха, де навчалися військовослужбовці. Учнівсько-педагогічний колектив навчального закладу, зазначили на заході, регулярно проводить пошуково-дослідницьку роботу на тему діяльності міського підпілля та дбає про збереження історичної пам’яті.