Бердичів

міська рада

У Бердичеві освятили місце, на якому буде зведено Хресто-Воздвиженський храм ПЦУ

изображение_viber_2021-09-15_13-11-16-977_result

У Бердичеві відбулася церемонія освячення місця, на якому має з’явитися Хресто-Воздвиженський храм ПЦУ. Урочисту службу Божу очолив Єпископ Житомирський і Овруцький Преосвященніший Паїсій.

Вони не раз обговорювали з настоятелем парафії отцем Костянтином майбутній вигляд храму, розповідає Владика. Зійшлися на тому, що будуватимуть той у візантійському стилі. Має бути ошатно й красиво. Так, аби вабило архітектурою та внутрішньою аурою. Аби хотілося зайти й відчувалася особлива атмосфера.

Майбутній храм він бачить кораблем, на якому можна спастися від гріхів, та центром тяжіння як для сумних і стомлених, так і для натхненних та радісних, ділиться настоятель Хресто-Воздвиженської парафії протоієрей Костянтин Карпенко.

Для бердичівської громади Хресто-Воздвиженський храм стане не лише духовним центром, а й символом історії, до якого ходитиме не одне покоління – у цьому впевнений Сергій Орлюк. Разом з усіма міський голова молитиметься за тих людей, котрі знайшли можливість сприяти появі храму.

Кілька днів – і на освяченому місці почнуть копати котлован та закладати фундамент, інформує отець Костянтин. Священик дякує усім, хто долучився до будівництва – тим, кого Господь визначив своєю рукою – милосердною і щедрою.

Останні новини