Бердичів

міська рада

У Бердичеві ухвалили рішення щодо продовження карантину та захисту прав дітей

IMG_20210928_104049_result

Продовжити дію карантину на території Бердичівської міської територіальної громади до 31 грудня 2021 року у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби вирішили на засіданні виконавчого комітету Бердичівської міської ради. Затверджений проєкт рішення передбачає здійснення протиепідемічних заходів і продовження державного нагляду за дотриманням громадянами та суб’єктами господарювання санітарного законодавства.
Розглянули на засіданні й ряд питань, що стосувалися захисту дитячих прав. У зв’язку з неспроможністю прийомної матері за станом здоров’я виконувати свої безпосередні обов’язки, виконавчий комітет вирішив припинити функціонування прийомної сім’ї та вивести із її складу двох дітей. Шестеро неповнолітніх отримали статус дитини, позбавленої батьківського піклування: п’ятьом (із однієї родини) було призначено опікуна, ще одній дитині – піклувальника.
Підтримали на засіданні і надання одноразової грошової допомоги: кільком жителям територіальної громади, які зазнали різкого погіршення матеріального стану, а також – до Дня захисника України – учасникам АТО/ООС, які внаслідок виконання свого військового обов’язку отримали інвалідність, та членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій.
Окрім того, члени виконкому внесли зміни до низки попередніх рішень, надали дозволи громадянам на реконструкцію належного їм нерухомого майна, об’єднання квартир та присвоєння відповідної поштової адреси, затвердили новий склад міської координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання, акти комісії з обстеження зелених насаджень за липень 2021 року та прийняли план роботи виконкому на IV квартал.

Останні новини