Бердичів

міська рада

У місті підвищують кваліфікацію прийомних батьків та батьків-вихователів громад Бердичева й району

изображение_viber_2021-09-17_10-13-05-479_result

Протягом трьох днів у Бердичеві підвищуватимуть кваліфікацію прийомних батьків і батьків-вихователів із прийомних сімей та дитбудинків сімейного типу Бердичівської міської громади та громад Бердичівського району. Подібні заняття проводять кожні два роки фахівці Житомирського обласного Центру соціальних служб.

Цьогорічні курси у Бердичеві проходять із залученням представників МБФ «Місія в Україну», спеціалістів міського управління сім’ї та соцзахисту населення, Центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, сектору ювенальної превенції місцевого відділення поліції, міської служби у справах дітей, психоневрологічного диспансерного відділення Бердичівської міської лікарні, а також КУ «Центр надання соціальних послуг» Бердичівської міської ради.

На першій зустрічі, з-поміж іншого, організатори говорили зі слухачами курсів про так званий синдром емоційного вигорання, про профілактику цифрової залежності дітей та підлітків тощо. Кожна дитина-сирота й дитина, позбавлена батьківського піклування – то окремий характер й особлива доля, до кожної має бути свій підхід, свій особистий ключ. Тож значна увага на заняттях приділяється обміну досвідом виховання.

Зростати у повноцінній родині дитині призначено Богом і природою, зазначив присутній на зустрічі голова Бердичівської міської територіальної громади Сергій Орлюк. І взяти на виховання маленьку Людину, оточити її любов’ю та турботою, дати все необхідне для успішного крокування життєвою дорогою – багатого варте. Сергій Орлюк подякував батькам та спеціалістам за небайдужі серця, висловивши сподівання, що справа, за яку вони взялися, обернеться зростанням справжніх особистостей, наділених найкращими людськими чеснотами.  

Останні новини