Бердичів

міська рада

У міському басейні триває капітальний ремонт

photo_2021-09-13_16-34-42_result-1

Хід виконання ремонтних робіт у міському плавальному басейні перевірив голова Бердичівської територіальної громади Сергій Орлюк. Вартість капітального ремонту споруди, за оцінкою фахівців,  становитиме понад 20 млн. грн. Державний фонд регіонального розвитку при співфінансуванні із міського бюджету вже спрямував частину цієї суми на реставрацію будівлі, решта – буде перерахована згодом.

Реставраційним проєктом передбачені наступні роботи:

  • утеплення та облицювання фасаду;
  • реставрація ґанку;
  • встановлення пандусу;
  • заміна віконних та дверних блоків на металопластикові конструкції;
  • ремонт інженерних мереж (водопостачання та водовідведення, електропостачання, теплопостачання, вентиляції);
  • внутрішні опоряджувальні роботи;
  • заміна технічного обладнання (котлів, фільтрів, насосів).

Також до ладу приведуть всі без винятку приміщення: хол, гардероб, роздягальні, душові кімнати, санвузли, спортивну та тренажерну зали. 

У дитячому басейні планують вмонтувати систему джакузі та вже встановили теплу підлогу. Тепер тут можна буде проводити якісні та ефективні реабілітаційні заняття для особливих дітей, інформують працівники закладу. Для дорослих відвідувачів з особливими потребами облаштують спеціальні зручні санвузли. У душових кімнатах поставлять перегородки, у холі – нові сушуари для волосся.

За рахунок використання технологій енергозбереження під час виконання капітального ремонту, рівень енергоефективності будівлі прогнозовано підвищиться, а, відповідно, видатки на її утримання в опалювальний період мають зменшитися.

Сергій Орлюк переконаний: поява у місті сучасного плавального басейну з потужною матеріально-технічною базою для тренувань, оздоровлення та активного дозвілля стане передумовою для зростання кількості бердичівлян, котрі займатимуться спортом та вестимуть здоровий спосіб життя.