Бердичів

міська рада

У навчальні дні учні 1-4 класів користуватимуться громадським транспортом безкоштовно

IMG_20210908_1615342_result

Із метою обговорення нагальних питань, що стосуються сфери громадського транспорту, Сергій Орлюк в черговий раз зустрівся з перевізниками. Останні подали свої напрацювання щодо внесення певних змін у графіки руху транспортних засобів та їхню кількість на кожному маршруті. Окрім того, надавачі послуг запропонували відкоригувати маршрутну сітку – зокрема, прибрати деякі напрямки, які, на їхню думку, вже не відповідають потребам містян. Міський голова доручив спеціалістам детально вивчити всі пропозиції та надати відповідні висновки і рекомендації щодо запропонованих перевізниками змін. 

У свою чергу, Сергій Орлюк виступив з ініціативою безкоштовного проїзду у громадському транспорті учнів 1–4 класів у навчальні дні. Перевізники погодилися перевозити пасажирів молодшої шкільної ланки безоплатно: до кінця вересня – без спеціального учнівського посвідчення, після 1 жовтня – за посвідченням. Як саме виглядатиме цей документ, що нині знаходиться на стадії розробки, стане відомо після його затвердження.

Про контроль, що здійснюється міською владою за пасажирськими перевезеннями, та про обов’язок стежити за технічним станом GPS-трекерів, встановлених у кожному транспортному засобі, нагадав надавачам послуг Сергій Орлюк. При цьому зазначив, що користування системою GPS-моніторингу громадського транспорту вже відчутно вплинуло на дотримання напрямків рейсів та графіків руху водіями маршруток. 

Окремо міський голова наголосив на необхідності розміщення у салоні кожного автобуса інформаційного плакату, де були б зазначені відомості про перевізника, водія та транспортний засіб. Цю інформацію бердичівляни зможуть використовувати при складанні належним чином скарг на порушення у сфері міських пасажирських перевезень.