Бердичів

міська рада

Школи Бердичівської міської територіальної громади відзначили День знань (ФОТО)

1

Перший дзвінок, який сповістив про початок нового навчального року, пролунав у всіх освітніх закладах міста. День знань бердичівляни відзначили традиційними святковими лінійками. На шкільних подвір’ях зібралися вчителі, учні та батьки: усміхнені, радісні, натхненні. Останній рік свого навчання у школі розпочали одинадцятикласники, довгий і нелегкий шлях до знань – першачки.

Із необробленими алмазами, які у майстерних руках педагогів перетворюються на справжні діаманти, порівняв першокласників депутат Верховної Ради України Богдан Кицак. Дітям народний обранець побажав швидко та безболісно адаптуватися до учнівського життя, а вчителям – підібрати ключик до серця кожної маленької людини, яка нині вперше прийшла до школи.

Шкільні роки – це не лише домашні завдання та контрольні роботи, переконана депутатка Житомирської обласної ради Алли Мусевич. Це – ще й добрі очі вчителя, сміх і веселощі, вірні друзі, перша симпатія, – усе те, з чого складається щасливе дитинство. Цінувати кожну його мить порадила школярам народна обраниця.

Від дітлахів, котрі сьогодні сидять за партами, завтра залежатиме майбутнє громади, країни, нації, – упевнений перший заступник Бердичівського міського голови Артем Азізов. Щоб дати молоді достойне виховання та гарну освіту, зазначив, і батьки, і педагоги, повинні докласти максимум зусиль. Школярів же закликав до відповідальності та самодисципліни.

Привітали головних винуватців свята секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда, радник Бердичівського міського голови, депутат міської ради Артур Іваненко, депутати міськради Юрій Ніколаєнко, Василь Толочко, Ігор Романський, Денис Заремський. Вони вручили шкільним колективам цінні подарунки, що стануть учням у нагоді під час навчально-виховного процесу.

Найсумлінніших школярів директори навчальних закладів нагородили грамотами, найактивнішим батькам вручили подяки. Згадали і про своїх колишніх випускників – воїнів АТО, які загинули на війні. Відзнаку «Почесного громадянина Бердичівської міської територіальної громади» за свого батька – загиблого захисника України, випускника ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 імені Віктора Пастуха Юрія Панасюка – отримала донька, учениця тієї ж школи, Маргарита Панасюк.