Бердичів

міська рада

Із новим проєктом зустріли бібліотекарі Бердичева своє професійне свято

1

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек працівники місцевих книгозбірень влаштували затишну зустріч із міським головою Сергієм Орлюком, його заступницями Оленою Петрівською та Оленою Благодир, секретарем Бердичівської міської ради Богданом Колядою, а також начальницею відділу культури Валентиною Кузьменко.
Досягненнями міської бібліотечної спільноти за поточний рік та планами на майбутнє поділилася з присутніми директорка Публічної бібліотеки з філіями Бердичівської міської територіальної громади Тетяна Кущук. З початку року, повідомила, бібліотечні заклади міста відвідало понад 20 тис. людей, а працівники книгозбірень обслугували 7,5 тис. читачів та провели 819 різноманітних заходів, конкурсів, флешмобів: “Бібліотека просто неба”, “Вуличний університет”, “Клуб людей золотого віку” та інші. Окрім того, бердичівські бібліотекарі написали 23 гранти та виграли 10 із них – на загальну суму у півмійльона гривень. Наразі проходить процес їх реалізації.

Згуртованою командою, яка має спільні цінності та спільну мету, називає свій колектив Тетяна Кущук. Досвід бердичівлян, звертає при цьому увагу, їхні ціннісні орієнтири та ідеї визнають і переймають навіть на загальнодержавному рівні.
Присутнім на зустрічі продемонстрували стартовий варіант проєкту, над яким нині працюють у Публічній бібліотеці. За задумом авторів, фотовиставка “Жінки, які читають”, відтворюватиме репродукції картин всесвітньо відомих художників, а її моделями стануть працівниці місцевої бібліокогорти. У перспективі колекція налічуватиме близько 100 портретів і, можливо, сподівається Тетяна Кущук, стане приводом для виграшу ще одного гранту.

Із професійним святом привітав присутніх міський голова Сергій Орлюк. Сучасні бібліотекарі, переконаний, дарують відвідувачам своїх закладів можливість бачити життя кращим і позитивнішим, працюють на розвиток місцевої громади, демонструють власну активну життєву позицію та надихають інших на творчість і креатив.
За високий професіоналізм, багаторічну сумлінну творчу працю, значний особистий внесок у розвиток галузі культури, збереження традицій і впровадження сучасних методів роботи, популяризацію Бердичева на Всеукраїнському рівні бібліотекарі Валентина Бойко, Анна Кравчук, Жанна Ільїна та Владислав Доробалюк були нагороджені Грамотами Бердичівської міської ради та її виконавчого комітету.