Бердичів

міська рада

Меморандум про дружбу і співпрацю підписали міський голова Бердичева та бурмістр Явора

1-4

Меморандум про дружбу і співпрацю між містами-побратимами підписали Бердичівський міський голова Сергій Орлюк та бурмістр польського міста Явор Еміліан Бера у присутності Генерального консула Республіки Польща у Вінниці Дамяна Цярціньскі.

До складу присутньої на зустрічі польської делегації увійшли представники органів місцевого самоврядування Явора Моніка Жмієвска, Лілія Ґрунтковска-Барилко, Лешек Святковскі, Томаш Косцюв, пастор євангельської парафії в Костелі Миру Томаш Ставяк та підприємець українського походження Ігор Іванюта. Гостей зустрічали Сергій Орлюк, перший заступник міського голови Артем Азізов, заступниця міського голови Олена Петрівська, секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда, радник міського голови Артур Іваненко, керуюча справами виконавчого комітету Лариса Котнюк, представники Бердичівського відділення Спілки Поляків України, підприємці.

Дружні стосунки між громадами розпочалися у 2000-му році, нагадав Еміліан Бера, а перша офіційна домовленість була підписана у 2003-му. Двадцять років плідної взаємодії, зауважив, свідчать про міцне партнерство, яке повинно продовжитися і надалі. Зі слів бурмістра, міська рада Явора одноголосно ухвалила рішення про продовження співробітництва з Бердичевом.

Із впевненістю у спільне майбутнє міст-побратимів дивиться і Сергій Орлюк. І міська влада, і жителі територіальної громади, підкреслив, сподіваються на подальший розвиток співпраці, дружнє спілкування та постійний обмін досвідом у всіх сферах життях, особливо у культурній, спортивній, управлінській.

Із підписанням важливого документу обидві сторони привітав Дамян Цярціньскі. На думку Генерального консула, Меморандум стане запорукою започаткування нових традицій у відносинах між містами, створення великої кількості спільних проєктів, залучення до міжнародної співпраці молоді та суспільних лідерів. Зі свого боку, запевнив, Генеральне Консульство Республіки Польща у Вінниці  усіляко сприятиме зміцненню дружніх стосунків бердичівської та яворської громад.

Представники місцевого осередку СПУ презентували гостям результати своєї багаторічної праці у сфері польської культури – квартальник “Mozaika Berdyczowska” та інформаційну продукцію товариства “Польське Радіо Бердичів”.

Делегація мала змогу також ознайомитися із роботою Центру надання адміністративних послуг та туристично-інформаційного центру, що діють у приміщенні Бердичівської міської ради. Еміліан Бера висловив сподівання, що ТІЦ стане своєрідним «посольством» міста Явора у Бердичеві та пообіцяв поповнити сувенірну колекцію центру відповідними матеріалами.

Останні новини