Бердичів

міська рада

Бюджетні установи бердичівської громади передали документи для укладання договору на газопостачання

тепло

Надзвичайна ситуація у зв’язку з припиненням газопостачання бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021–2022 рр., подальшим виникненням загрози життю і здоров’ю населення та завданням значних матеріальних збитків, що склалася у декількох областях України, в тому числі й Житомирській, на території бердичівської міської громади повинна вирішитися найближчими днями, повідомляє голова громади Сергій Орлюк.

Згідно підписаного представниками Асоціації міст України, КМУ, НАК “Нафтогаз України” та Офісом Президента України 30 вересня 2021 року Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії, ціна на блакитне паливо для бюджетної сфери не повинна перевищувати 16,7 грн. за 1 куб. м. Сплачувати встановлену нині вартість у понад 30 грн. за 1 куб. м. бюджети українських міст просто не в змозі.

Після ухваленого на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС рішення про визнання ситуації надзвичайною, органи місцевого самоврядування області отримали право за переговорною процедурою укласти договір з ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” щодо постачання природного газу бюджетним установам за фіксованою ціною до кінця опалювального періоду 2021–2022. Наразі відповідні установи та організації бердичівської громади підготували весь пакет необхідних документів для укладання договору з дотриманням вимог закону “Про публічні закупівлі” та передали його постачальнику.

У понеділок 18 жовтня тепломережі міста мають розпочати пропускати тепло. Старт опалювального сезону у Бердичеві заплановано на 19 жовтня.

Останні новини