Бердичів

міська рада

Вулична акція «Хода за свободу» відбулася у Бердичівській міській територіальній громаді

4

18 жовтня європейська спільнота відзначає Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який був започаткований 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, – особливо жінками та дітьми, – небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

Термін „торгівля людьми” передбачає різні види та форми експлуатації людини, які наводяться як міжнародними нормативно-правовими документами, так і законодавством України. Відповідно до Закону України „Про протидію торгівлі людьми” торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.
З метою привернення уваги суспільства до проблеми торгівлі людьми, 16 жовтня у Бердичівській міській територіальній громаді відбулась вулична акція «Хода за свободу» – «Walk for freedom».

«Walk for freedom» є частиною всесвітньої кампанії проти торгівлі людьми таприурочена до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Це мирна мовчазна хода із чорними парасольками, адже жертви торгівлі людьми не мають права голосу. Чорний колір парасольок символізує тих, хто вже ніколи не повернеться.

Акція організована управлінням сім’ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради за участі представників комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» та Бердичівської РВП ГУНП в Житомирській області.

У ході акції було здійснено роздачу інформаційних буклетів «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства» та поширено плакати: «Людина – не товар!», «Скасуємо рабство всюди і назавжди!», «Україна – без торгівлі людьми!», «Торгівля людьми –сучасний прояв рабства!».

Управління сім’ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради

Останні новини