Бердичів

міська рада

Відбулася 12-та чергова сесія Бердичівської міської ради

IMG_20210930_100626

Майже півсотні питань увійшло до Порядку денного 12-ї чергової сесії Бердичівської міської ради. Одним із них стало виділення матеріальної допомоги громадянам, котрі потребують невідкладного та/або оперативного лікування хвороб, що загрожують життю: п’ять мешканців громади отримали одноразову допомогу на загальну суму 25 800 грн. Депутати внесли зміни до місцевих цільових програм, що стосуються галузі культури, освіти, ЖКГ, охорони навколишнього середовища, а також шефської допомоги підрозділам ЗСУ. Було погоджено інвестиційну програму МКП «Бердичівводоканал» на 2021 рік і не погоджено інвестиційну програму ТОВ «Комплекс екологічних споруд» на 2021-2023 роки.

Народні обранці затвердили статути МКАРС і Водоканалу у нових редакціях, внесли зміни до місцевого бюджету та затвердили його прогноз на 2022-2024 роки. Традиційно значна частина Порядку денного складалася з земельних питань. Було ухвалено проєкти рішень щодо розроблення детальних планів територій по вул. Академіка Павлова, Низгірецькій, Низгірецькій-Білопільській, Короленка.   

Депутати внесли зміни до рішення міськради № 29 від 21.12.2021 р., вирішивши спрямувати 9,0 млн. грн. КП «Бердичівтеплоенерго» на погашення різниці у тарифах. Натомість проєкти, що стосувалися приватизації об’єктів комунальної власності шляхом продажу на електронних аукціонах – нежитлових приміщень, що на вул. С. Ковтуна, 16, та вул. Шевченка, 18/2 – не знайшли потрібної для затвердження кількості голосів.

Одним із проєктів, ухвалених на сесії, стало внесення змін до назви та тексту рішення міськради № 703 від 28.08.2018 р, що стосувалося прийняття у комунальну власність міста (а нині – міської територіальної громади) об’єкта незавершеного будівництва-спортивного комплексу. Також депутати затвердили перелік адмінпослуг, що надаватимуться через Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Бердичівської міської ради.