Бердичів

міська рада

Ескізи будівництва й реконструкції будівель ДЮСШ ім. Лонського та торговельних закладів розглянули на містобудівній раді

1

Одразу три ескізні пропозиції, представлені на розсуд членів архітектурно-містобудівної ради, стосувалися дитячо-юнацької спортивної школи ім. Лонського. Так, зокрема, у 2022 році на вул. Європейській, 25-б (на місці, де свого часу мала з’явитися спортзала медичного коледжу) планують розпочати будівництво багатофункціонального спортивного комплексу ангарного типу. Розробники проєкту, насамперед, запропонували два варіанти зовнішнього вигляду будівлі – прямокутної форми та, власне, ангарного типу – з покрівлею напівколом (члени ради зупинилися на прямокутнику), загальною площею близько 4,0 тис. кв. м. Передбачається, що вікна у будівлі дозволятимуть отримувати освітлення природнім шляхом, на 1 поверсі облаштують штучне покриття, безшовне, наливне, з гумовою крихтою товщиною в 1,0 см.

Взагалі, на 1-му поверсі комплексу має розташуватися секція легкої атлетики. Відповідно, там облаштують 4 бігові доріжки-двохсотметрівки, сектори для стрибків у висоту й у довжину, можна буде влаштовувати біг з бар’єрами, а також займатися великим тенісом, спортивною гімнастикою тощо.

На 2-му поверсі розташуються зали настільного тенісу та важкої атлетики, тренажерна зала, сантехвузли. Передбачено також кімнати для медпрацівників та для тренерів. Одночасно у комплексі зможуть займатися 120 осіб (600 осіб на добу).

Так само наступного року стартуватиме реконструкція Палацу Спорту, що на Європейській, 81. За інформацією розробників проєкту, передбачається капітальний ремонт всієї будівлі, у тому числі й великої зали з облаштуванням трьохярусних трибун. Буде замінено зовнішні огороджувальні конструкції, вітражі, оновлено й утеплено фасад. Будівля матиме три поверхи, у ній капітально відремонтують покрівлю та встановлять ліфт для маломобільних груп населення.

Реконструюють також і Залу Боксу, що на вул. Братів Міхеєвих. Будівлю підсилять (нині там присутні тріщини), оздоблять зовнішню та внутрішню частини, облаштують нову вентиляційну систему, покрівлю (всередині – шатрову і у два скати), нову отмостку та пандус. У залі встановлять новий ринг і передбачать вбиральні та душові з бойлерами для хлопців, дівчат та для маломобільних груп. Передбачається, що за день зала прийматиме до 45 осіб.  

У Бердичеві планують збільшувати мережу торговельних закладів: так 7 проєктів стосувалися будівництва торговельного центру, магазинів продовольчих та промислових товарів, а також реконструкції під них квартир. Містобудівники дали добро таким проєктам на вул. Шевченка, 23; Семенівській, 13; Л. Карастоянової, 11а; Вінницькій, 56а; Житомирській, 99 та Чорновола, 14. За основу членами ради був прийнятий і детальний план території по вул. Генерала Луппова.

Останні новини