Бердичів

міська рада

Зоозахисники на зустрічі у Сергія Орлюка: писатимуть місцеву Програму регулювання чисельності безпритульних тварин

IMG_20211020_151855

Сергій Орлюк зустрівся з місцевими захисниками тварин, у числі яких була депутатка міської ради Ірина Груднина. З її слів, до міського голови зоозахисників привело бажання дізнатися про долю собак після відлову працівниками КП «Бердичівкомунсервіс» – що з ними відбувається, чи є на відлов відповідні документи тощо. До того ж, одна з активісток обурювалася тим, що працівники Центру ветеринарної медицини «Айболит», в якій утримують відловлених чотириногих, начебто, не пустили її на територію закладу та відмовилися взяти принесену для собак їжу.

Після тривалого обговорення, в якому в онлайн-режимі взяла участь віце-президентка Асоціації зоозахисних організацій України Марина Суркова, учасники зустрічі зійшлися на наступному:

  • 08.11.2021 р. у силу має вступити законопроєкт № 2351 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив Європейського Союзу у сфері охорони тваринного та рослинного світу». Наразі фахівці розробляють порядок регулювання чисельності безпритульних тварин, в якому буде розписано всю процедуру, починаючи від відлову і до моменту випуску, прилаштування до родин тощо. Порядок має затвердити Уряд. На думку Марини Суркової, буде доцільніше вже після прийняття закону, з урахуванням усіх нових вимог, скласти місцеву Програму зі стерилізації безпритульних тварин і подати на розгляд депутатів міської ради;
  • У певний час (скоріш за все, з 07:00 і до 08:00) зоозахисникам дозволять навідувати відловлених тварин в «Айболиті» (це зможе зробити хтось один, аби біля вольєрів не утворювався натовп) і приносити з собою їжу. Харчі у клініці можна буде залишити і в інший, більш зручний для відвідувачів, час, домовившись про це заздалегідь. Необхідними контактами сторони обмінялися;
  • У разі виникнення запитань стосовно документації на адресу КП «Бердичівкомунсервіс» надсилатимуться запити. Відповідь на них надаватимуть у письмовому вигляді в терміни, згідно чинного законодавства.