Бердичів

міська рада

“З любов’ю про любов”: у Бердичеві демонструють виставку графічних робіт Артура Хачатряна

1

У виставковій залі Музею історії міста Бердичева відбулося відкриття персональної виставки графіки “З любов’ю про любов” вірменського художника Артура Хачатряна. Ознайомитися з роботами митця та привітати його з дебютом на теренах бердичівської громади зібралися представники міської та районної влади, депутати, очільники ОТГ Бердичівщини та поціновувачі мистецтва.

Його картини – це синтез суспільного та особистого життя, об’єктивних подій та суб’єктивних почуттів, розповідає автор виставки. Зі слів художника, свої філософські і романтичні роботи йому надзвичайно приємно презентувати саме у Бердичеві, адже це місто для нього – особливе. Уперше митець відвідав його 15 років тому й відразу закохався – і у сам Бердичів, і в тутешніх людей.

Наразі митець мешкає у Житомирі, куди переїхав з Криму. В його творчому доробку – не лише графічні, а й олійні роботи, та понад 20 персональних виставок, проведених в Україні, Грузії та Вірменії. У 2015 році Артур Хачатрян отримав звання “Заслуженого художника АР Крим”, у 2017-му – Відзнаку “За заслуги перед містом Житомиром” ІІІ ступеня, у 2019-му – Почесну відзнаку “Честь і слава Житомирщини”.

Подальшого творчого розвитку і натхнення побажала Артурові Хачатряну начальниця відділу культури Бердичівської міської ради Валентина Кузьменко. Ця виставка, переконана, стане першим кроком у подальшій співпраці художника з громадою, адже митець й надалі розкриватиме у власній творчості всі таємниці Бердичева, що живуть у його душі.

Високо оцінили художні роботи автора голова Бердичівської РДА Людмила Димидюк та директор Музею історії Павло Скавронський. За допомоги самих лише пера, туші та сангіни, зазначили, художнику вдалося передати усю палітру найглибших людських почуттів.

За багаторічну творчу працю, значний особистий внесок у розвиток і популяризацію українського образотворчого мистецтва й національно-культурного надбання та за активну громадянську позицію Артур Хачатрян отримав Подяку від міського голови Сергія Орлюка, Бердичівської міської ради та її виконавчого комітету. У свою чергу, художник подарував громаді кілька своїх робіт. Одна з них – виконана на пергаменті авторська ікона “Молитва Господня” –  прикрасить собою експозиції міського Музею історії.