Бердичів

міська рада

Китайські інвестори розглядають можливість відкриття виробництва у Бердичеві

IMG_20211018_124445

Бердичів в якості місця розгортання виробництва шпону розглядає китайська компанія Guangzhou Panyu Kangda Board Co. Представники інвесторів спільно з представницями Агенції регіонального розвитку Житомирської області мали зустріч із міським головою Сергієм Орлюком, його заступниками, секретарем міської ради та керівниками її профільних підрозділів.

Вони мають чітку схему дій в Україні, що складається з кількох етапів, і етап перший полягає в з’ясуванні ресурсної бази, якою володіє Бердичів, зазначили інвестори. База має відповідати намірам вкласти близько 2-2,5 млн. € у підприємство з виробництва шпону на 158 робочих місць потужністю 5 тис. м³/місяць. У випадку відповідності бази усім вимогам наступним етапом має стати безпосередньо створення підприємства на кшталт того, що функціонує в Латвії.

Попередньо вивчаючи варіанти розташування виробництва в Україні і у Бердичеві зокрема, керівництво Центрального офісу зупинилося на колишньому «Трансмаші», тож гості мали намір оглянути його територію та споруди.

Бердичів радий вітати інвесторів, запевнив гостей міський голова Сергій Орлюк. Місто має свої традиції у деревообробці, як має й деревообробні підприємства. Місцева влада готова надати максимальне сприяння компанії на всіх етапах – від дозвільної процедури і до допомоги у вирішенні кадрових питань.

По завершенні ознайомчої зустрічі відбулася поїздка на «Трансмаш». Попередньо побачене задовольнило інвесторів. На черзі – спілкування з лісгоспами, і у разі успішного його проведення – розгляд питання логістики.