Бердичів

міська рада

Коли основа технології – любов та гарний настрій: своє професійне свято відзначають бердичівські харчовики (ФОТО)

1-14

Історію міста творять люди… Якщо відштовхуватися від цього твердження, то можна цілком сміливо вважати, що мало не кожне професійне свято – то, свого роду, невеличкий день міста. Хіба не стає Бердичів урочистішим й більш чепурним у день, припустимо, працівників освіти, медицини або ж машинобудівників чи тих, хто має відношення до легкої промисловості?.. А коли ледь не кожне підприємство галузі – обличчя Бердичева, один з його багаторічних символів, коли за тією чи іншою продукцією місто знають в Україні й у найвіддаленіших куточках світу?..

Третьої неділі жовтня Бердичів віншує багатосотенну армію творців свого імені і своєї слави – представників харчової промисловості. Чи може бути так, аби льодяне, дуже холодне чи охолоджене зігрівало?.. У випадку з бердичівськими виробниками так воно і є: хіба не стає тепліше на душі, коли у руці – кухоль із живим та пінним «Бердичівським», ріжок із морозивом від «Трьох ведмедів», тоненько нарізана ковбаска або шинка від «М’ясовитої», ексклюзивна рибка від «Ревеги»? Тепліше удвічі, коли вдихаєш аромати свіжоспеченого «Цар-хліба». Ну і, звісно, де би були ті смаки, якби не якісна сировина, що нею, зокрема, займаються на Солодовій компанії та на Бердичівському елеваторі.

Із професійним святом колективи цих підприємств привітали міський голова Сергій Орлюк, секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда та депутатка Житомирської обласної ради Алла Мусевич. Кожен із вищезгаданих виробників заслуговує на слова вдячності й шани, зазначили, кожен слугує солідним утворювачем місцевого бюджету, продукція кожного – якщо не невід’ємна частина людського життя, то вже точно те, що приносить у цьому житті неймовірну насолоду й задоволення. Загалом, робить його смачнішим.

Вони виробляють різну продукцію і за різними технологіями, та лишень є в тих технологіях одне спільне: співвідношення усіх інгредієнтів із любов’ю, натхненням та гарним настроєм має бути один до одного. Цьому правилу бердичівські харчовики не зраджують десятки років і, обіцяють, що не зрадять. Тому їх люблять у рідному місті і надають їм перевагу з-поміж інших. Тому цієї неділі у бердичівській громаді святкуватимуть черговий невеличкий день міста.