Бердичів

міська рада

Педагоги з польської Ченстохови ознайомилися з напрацюваннями бердичівських освітян

1

З метою обміну досвідом та подальшої співпраці делегація з польського міста Ченстохова відвідала місцеві заклади шкільної та дошкільної освіти – Бердичівську міську гуманітарну гімназію № 2, Бердичівський міський ліцей № 15 та Центр розвитку дитини № 7 “Соняшник”.

Учнівський і педагогічний колективи 2-ї гімназії зустріли закордонних гостей традиційним українським короваєм та провели короткий екскурс у минуле свого навчального закладу. Виконуючи твори народного мистецтва, школярі продемонстрували знання польської культури. На презентаційному уроці “Європейська ідентичність” старшокласники та вчителі мали змогу поспілкуватися із польськими освітянами, поділитися своїми здобутками й досягненнями.

У 15-му ліцеї члени делегації з Ченстохови спільно з представниками управління освіти і науки, вчителями, учнями та їхніми батьками взяла участь у круглому столі “Обмін досвідом”. Обговорювали питання вступу українських випускників до вишів Польщі, а також необхідний об’єм знань та рівень володіння польською мовою для успішного складання іспитів.
Гості відвідали майстер-класи “У світі поезії” та “Українські традиції”, підготовані школярами й педагогами-словесниками, побували в облаштованих на території ліцею музейних кімнатах – письменника Джозефа Конрада та самого навчального закладу.

Колектив дитячого садочка “Соняшник” влаштував для колег із Ченстохови справжній “Сорочинський ярмарок” – із виставкою осінніх смаколиків, колоритною фотозоною, дегустацією вареників, гречаників, млинців та узвару від козака Остапа й пані Одарки. Польським педагогам продемонстрували виставу з використанням нетрадиційних видів театру – тіньового, лялькового, на парасольці, театру-панорами, живої ляльки та лег-плеєрсу. На згадку делегатам подарували сувеніри, виготовлені вихованцями Центру розвитку дитини.

Результатом такого насиченого дня стало підписання угод про співпрацю між навчальними закладами обох міст.

Останні новини